Luonto
woman sitting in front of table

Luontomme on kaunista ja helppokulkuista

Kauan sitten, mahtavalla jääkaudella, painautui maan alle valtava jäälohkare. Sen sulaessa syntyi kuoppa, johon kehittyi Suomen suurin lähde. Lähde, jonka kristallinkirkas vesi ja karismaattinen ympäristö salpaavat hengen. Kuin äiti maa olisi ihan tarkoituksella ajan saatossa maalannut maiseman, jossa voi lepuuttaa mieltä sekä hoitaa fyysistä kuntoa. Sääksissä Kiljavannummella on noin 35 kilometriä helppokulkuisia ulkoilureittejä. Vetonaula on kirkasvetinen Sääksjärvi.

Sääksjärvi on yksi Suomen kirkasvetisimmistä järvistä

Sääksjärvi ei ole nimestään huolimatta järvi, vaan Suomen suurin lähde. Sekin jo kertoo, miten kirkasta ja puhdasta vesi on. Sääksjärvi on Salpausselän harjanteella olevassa harjukuopassa ja se onkin pohjavesijärvi, jonka vesi vaihtuu maaperän kautta. Sääksjärven vesi on kirkasta ja pohja hienojyväistä hiekkaa. Rantamme on matala ja siten melko turvallinen lapsille. 
Sääksissä kohtaavat taianomaisella tavalla puhtaan veden häikäisevä kauneus ja luonnon rauha. Yhdessä ne luovat ympäristön, mikä tekee hyvää niin sielulle kuin ruumillekin.

Merkittyjä reittejä useita kilometrejä

Olemme helppokulkuisen kangasmetsässä polveilevan maaston ympäröimänä. Metsä laskee stressihormonin eritystä merkittävästi ja erityisen rauhoittavaa on kuunnella metsän ääniä, linnun laulua ja tuulen huminaa.

Kiljavannummella on erinomainen mahdollisuus harrastaa ympärivuotista luontoliikuntaa. Alueella on yhteensä noin 35 km kunnan ylläpitämiä ulkoilureittejä/hiihtolatuja. Maasto on helppokulkuista. Kiljavannummen merkityt ulkoilureitit jatkuvat Petkelsuon kautta Hyvinkäälle. Kiljavannummi on osa Lohjanharjua ja talvisin erittäin lumivarmaa aluetta. Hiihtoladuista löytyy sopivanmittaisia reittejä kaikenikäisille ja -tasoisille kuntoilijoille.

Alue on kuivaa puolukka- ja kanervatyypin kangasmetsää, jonka kulutuskestävyys on heikko. Liikkuminen merkityillä poluilla onkin tämän vuoksi suotavaa. Kiljavannummi ja Sääksjärvi ympäristöineen kuuluvat rakennettuja alueita lukuunottamatta Kalkkilammi-Sääksjärven Natura-alueeseen. Vesistöt, harjut ja suot kuuluvat erilaisiin suojeluohjelmiin ja ovat osittain rauhoitettuja.

Kiljavannummen_latukartta

Lähde: Tämän sivun tekstit ovat osaksi Nurmijärven omalta sivulta.

Ota yhteyttä!

010 387 5802

myynti@kotoranta.fi